İSTANBUL / SARIYER - Mehmet Şam Anadolu Lisesi

Mehmet Şam Anadolu Lisesi

MADEN MAH. OLTU TAŞI SK. MEMET SAN LISESI BLOK NO 19 SARIYER / İSTANBUL
Vizyon
İnceleyen, araştıran, soran, duyarlı, öncü, özgüveni gelişmiş gençler yetiştiren ve sosyal-kültürel faaliyetlerde etkin, olumlu bir okul iklimine sahip eğitim-öğretim kurumu haline gelmek.
Misyon
Biz, Mehmet Şam Anadolu Lisesi olarak Atatürk İlkelerinin ışığında, Milli Eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, aydın fikirli, çağdaş düşünceli sorumluluk duygusu gelişmiş, kendine güvenen 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yüksek öğrenime öğrenci yetiştirmek için varız.
Öğretim Şekli :Normal (Tam Gün)
İNGİLİZCE ve ALMANCA (2. Yabancı Dil)
Ulaşım
Öğrenci ve personel servisi, dolmuş ve İETT otobüsleri kullanılmaktadır. Hacıosman´dan aracınız ile tünel yolu kullanarak 5 dakika mesafede okulumuza ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda Hacıosman´dan "25Y" İETT otobüsünü kullanarak okulumuza 20 dk içinde ulaşabilirsiniz.
Öğrenci taşıma işleri "Azal" servis firması tarafından yürütülmektedir.
Okulumuz Sarıyer ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer almaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz ilçe ve il genelinde müsabakalarda boy göstermektedir. Ayrıca öğrencilerimizin uluslararası düzeyde Karate ve Boks, Kyoushin alanında başarıları bulunmaktadır.
Proje Çalışmaları
Sosyal Projelerle ilimizde ve kalkınmada öncelikli illerde kardeş okul projeleri yürütülmektedir.